Udruga pripadnika 153. brigade HV - Velika Gorica

udruga153brhv.hr

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

22. godišnjica osnutka 153 brigade HV - Velika Gorica

E-mail Ispis
Share

U četvrtak 3. listopada 2013. godine Udruga pripadnika 153. brigade HV – Velika Gorica, temeljem svojih programskih odrednica, organizirala je svečanosti kojima je obilježena 22. obljetnica osnutka 153. brigade HV – Velika Gorica.  Prema programu, prvo su položeni vijenci i zapaljene svijeće na Spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata u Velikoj Gorici. Uz izaslanstvo Udruge, vijence je položilo i izaslanstvo Grada Velike Gorice na čelu s gradonačelnikom Draženom Barišićem, predsjednikom Gradskog vijeće Tomom Vidovićem i uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Stjepana Kosa i Ervina Kolarca.

Potom je posebno svečano bilo pri polaganju vijenaca u vojarni Satnik Josip Zidar u Velikoj Buni. Uz izaslanstva Udruge i Grada vijence je položilo i izaslanstvo HV koje je predvodio brigadni general Nikola Škunca izaslanik Ministra obrane i Načelnika glavnog stožera OS RH.  Vijenci su položeni na spomen obilježja u Jankešima i Donjem Hruševcu, a s mosta na rijeci Kupi položen je vijenac i zapaljena svijeća u spomen na sve poginule na pokupskom ratištu. Središnji svečani program održan je kod zemunice-osmatračnice u šumi Kljuka, uz nazočnost preko tri stotine učenika iz 9 osnovnih škola šireg velikogoričkog područja. O ratnom putu 153. brigade HV – Velika Gorica govorio je jedan od zapovjednika brigade bojnik Nikica Repač, koji je u svom obraćanju, posebno učenicima, istaknuo važnost i doprinos 153. velikogoričke brigade HV.
Nazočnima se prigodnim govorom obratio i Gradonačelnik grada Velike Gorice Dražen Barišić, čestitajući braniteljima Dan osnutka njihove brigade. U kraćem programu sudjelovali su učenici OŠ Pokupsko koje je uvježbao profesor Mario Ožaković. Potom su se sudionici, pješačenjem u dužini od 4 km, uputili  prema Osnovnoj školi Pokupsko gdje je za učenike i ostale sudionike organizirana okrijepa. Učenici su na igralištu osnovne škole nastavili druženje u sportskim igrama i zabavi, sve do povratka svojim kućama.
U petak, 4. listopada 2013. U crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije održana je Misa zadušnica za 72 poginula pripadnika 153. brigade HV - Velika Gorica...foto...

 

 

Ažurirano: Petak, 04 Listopad 2013 20:57