Udruga pripadnika 153. brigade HV - Velika Gorica

udruga153brhv.hr

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Radni susret u Spomen parku 153. brigade HV

E-mail Ispis
Share

 

U četvrtak 2. prosinaca 2021. godine u Spomen parku upriličen je susret i radni sastanak čelništva Udruge pripadnika 153. brigade HV sa ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola sa područja Velike Gorice, Kravarskog i Pokupskog, sa pročelnikom iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice, Nevenom Topolnjakom, te savjetnicom Zrinkom Ruševljanin. Teme susreta su dogovori o načinu posjeta učenika osnovnih škola Spomen parku 153. brigade, tijekom školske godine i podjela Zahvalnica učenicima za najbolje literarne i likovne radove. Sastanku su nazočile ravnateljice osnovnih škola Štefica Facko Vrban, Snježana Ruklić, Sanja Povoljnjak, Zrinka Šućur, vd ravnateljice Melita Dević i tajnica Jasminka Radočaj, te ravnatelji Mario Ivić, Davor Vidović, Stjepan Maravić i Nikola Tonković.

Susret je otvorio pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport grada Velike Gorice, Neven Topolnjak pozdravivši sve nazočne i izrazivši zadovoljstvo da imamo ovako prikladan objekt za učenje o Domovinskom ratu koji je u proteklom razdoblju na inicijativu Udruge pripadnika 153. brigade izgradio Grad Velika Gorica.

Potom, sve nazočne je pozdravio predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV, Ivan Zagorac istaknuvši važne ciljeve Udruge pripadnika 153. brigade HV, a to su čuvanje sjećanja na Domovinski rat i Velikogoričku 153. brigadu HV, njezin ratni put, te sjećanje na sve poginule pripadnike naše brigade. U svom djelovanju Udruga je do sada ostvarila odlučnu suradnju sa osnovnim školama koje su redovito sudjelovale na našim obljetnicama i istaknuo želju da se to još proširi redovnim obilascima svih učenika i učitelja osnovnih škola iz Velike Gorice, te iz Općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, Spomen parku 153. brigade gdje učenici mogu naučiti puno o počecima Domovinskog rata, ali i o ratnom putu 153. brigade koja je tijekom Domovinskog rata sudjelovala na mnogim bojištima od istoka do krajnjeg juga hrvatske.

Odabir najboljih radova na natječaju „153. brigada HV“

Počasni predsjednik Ivan Mišerić podsjetio je nazočne o važnim detaljima iz ratnog puta 153. brigade, ali i o razlozima osnivanja Udruge, te o ideji i izgradnji Spomen parka 153. brigade Hrvatske vojske kroz posljednjih 15 godina. Nazočnima je opisao što sve posjetitelji mogu vidjeti u Spomen parku, svih 14 eksponata u vanjskog postavu, te do fotografija, karata i trofejnog osobnog naoružanja koji su izloženi u Spomen domu. Natječaj za literarne i likovne radove učenika na temu „153. brigade HV“ prikupljani su u školama i odabrani najbolji.

Do 1. listopada 2021. godine pristiglo je 19 radova te su od njih izabrani najbolji. To su radovi učenika:

Mihaela Cvetnić ( literarni rad) – Osnovna škola Vukovina

Pia Kos ( likovni rad) – Osnovna škola Vukovina

Jana Đuretić – ( likovni rad ) – Osnovna škola Jurja Habdelića

Luka Rajković ( literarni rad) – Osnovna škola Jurja Habdelića

Paula Kušan ( likovni rad) – Osnovna škola Novo Čiče

Lorena Rinčić ( likovni rad) - Osnovna škola Eugena Kumičića

Tena Bošnjak ( likovni rad) - Osnovna škola Nikole Hribara

Mihaela Šebek ( literarni rad) - Osnovna škola Nikole Hribara

Luka Lučić ( maketa zrakoplova) - Osnovna škola Nikole Hribara

Ravnatelji su ime učenika preuzeli Zahvalnice i prigodni poklon. Zahvaljujemo svim učenicima i njihovima učiteljima na sudjelovanju u našem natječaju, naglasio je Počasni predsjednik Ivan Mišerić na kraju svog obraćanja…foto…

 

Ažurirano: Nedjelja, 05 Prosinac 2021 13:21